Reinetes incondicionals

-Tobottom - ()

Temps de pandèmia, grada buida. És el que hi ha. No sabem si en unes altres condicions la nostra modesta grada s’ompliria de públic enfervorit, però en canvi, hem descobert que disposem d’un grup incondicional de fans q no paren d’animar-nos amb la seva infatigable cridòria dia si, dia també!

En l’entorn privilegiat de Canyamars, a tocar del pavelló una petita bassa aplega una bona colla d’amfibis excitats entre els quals, les reinetes han organitzat aquest peculiar grup de fans. Fins a quin punt una part del seu entusiasme sonor és deu realment a l’animació que els arriba des del pavelló?? A l’exhibició de joc que poden intuir? A la reverberació de les nostres expressions d’esforç i satisfacció?

No n’hi ha evidència científica, cert. Però, darrerament , una observació acurada d’alguns exemplars d’aquest grup d’amfibis ha mostrat un fenomen revelador. En la pell d’aquestes granotetes apareix una taca més clara que té una forma curiosa, amb una semblança extraordinària al nostre logotip corporatiu . S’està treballant per obtenir noves mostres que corroborin les primeres observacions, però científics consultats no descarten la veracitat de l’observació, atesa la facilitat que te aquesta espècie, de presentar mutacions amb dissenys o coloracions mimètiques. Podria tractar-se d’un mimetisme evolutiu amb la nostra samarreta??

En tot cas, mentre acabem d’aclarir la qüestió, seguirem gaudint l’acompanyament entusiasta d’aquest cor d’amfibis incondicionals, a pocs metres de les nostres pistes.

Adjuntem document sonor, enregistrat recentment a les portes del pavelló.

http://badmintonelcorredor.cat/static/data/17/animacionatural.mp3reinetes. A dalt a la dreta, una altra mutació coneguda els dona coloració blava