Com el vaig descobrir

-Estel - ()

De fet no recordo quan va ser la primera vegada que vaig escoltar que existia un esport anomenat bàdminton. El que si se, és que quan vaig conèixer el que és ara el meu marit, i em va dir que aquest era el seu esport, no me’l vaig prendre gaire seriosament. Però això era fa molt de temps, al segle passat, el 1990 per a ser exactes. Així, potser tenia una mica d’excusa la meva ignorància. O no. Al meu futur espòs, el que li estranyava és que jo no sabés gaire cosa del bàdminton, o res, millor dit. Per a ell, el bàdminton era com per a mi, que sóc de Badalona, eh!, podia ser el bàsquet. Val a dir que ell és danès, i practicava amb la raqueta i el volant des de feia molts anys, tal i com molts dels seus compatriotes. El fet d’estar amb mi, el va dur a viure a Catalunya i durant uns quants anys el bàdminton es va allunyar de la seva vida, ja que els clubs d’aquest esport aquí han estat – fins fa poc - més aviat escassos. Això si, en parlava sovint i amb els nens en jugava al jardí (ep! no són les condicions ideals! El millor és jugar sota cobert, ja que a l’exterior l’aire s’endú el volant). Ara fa un parell d’anys, casualment, a Granollers vam veure que hi havia entrenaments de bàdminton, ostres, què dius ara! El meu fill petit es va engrescar de seguida, i va començar a entrenar al club de Vilanova del Vallès. Li encanta. És un esport de rapidesa, agilitat i tècnica. És molt divertit i no fa falta força física, però si destresa per a tocar el volant i que vagi exactament on desitges que vagi, o sigui on el contrincant no pugui tocar-lo. Per a principiants és ideal perquè no és difícil fer-lo volar, ara si t’enfrontes a un veterà, prepara’t, perquè el més segur és que sentiràs el brogit del volant passant per sobre o pel teu costat, però ni el veuràs!

Ara, el bàdminton s’està expandint amb rapidesa i guanyant adeptes arreu a casa nostra. Un exemple d’això és la formació del Club de Bàdminton del Corredor, que ens el duu al nostre municipi de Dosrius, concretament al pavelló de Canyamars. Creiem que és una bona noticia ja que d’aquesta manera s’amplia l’oferta esportiva i de lleure per a nens, joves i grans.

El meu punt de vista és el d’una principiant, però estic molt contenta d’haver-me iniciat en aquest esport. A més de l’exercici físic excel·lent, t’ho passes molt bé, estàs en bona companyia i sempre hi ha qui té una bona recomanació per a que ho facis millor. En resum, espero que el Club Badminton el Corredor creixi i en puguem gaudir tots durant molts anys!