Entre-línies

-tobottom - ()

D’un temps ençà en Bye de tant en tant ens deixa uns dies per prendre part dels millors tornejos internacionals de bàdminton. Ho fa això si, discretament, en el voral de penombra que emmarca les millors pistes del mon, i abillat d’esser anònim. Ell què, paradoxalment, és una de les persones què més es fa notar.

Ho fa com a jutge de línia, especialitat en la que aquests darrers anys ha fet una progressió espectacular gràcies a la seva obstinació i talent, des que el 2018 va participar, junt amb uns quants més de nosaltres, en l’arbitratge del primer torneig de certa rellevància internacional que s’organitzava a BCN des de feia molts anys.

Però allà al pavelló de Vall Hebron, on els altres aprenents de jutge només veiem un conjunt de línies tancades en el rectangle de joc, en Bye hi va saber descobrir algunes línies obertes que connectaven amb línies d’altres pistes cada cop mes i mes llunyanes en un camí llarg i a voltes laberíntic que finalment l’està conduint pels escenaris internacionals mes emblemàtics del nostre esport, i li ha permès gaudir del bàdminton de primer nivell mundial a pocs decímetres dels jugadors.

No sabem ben bé quin és el final d’aquest trajecte, qui sap si, per fer l’últim tram haurà d’alternar les línies de joc amb les de l’alta velocitat ferroviària francesa, en un futur proper.

No ho sabem, però és molt probable que, si tot va bé ell mateix ens ho expliqui algun dia!